CUMA SOHBETLERİ-6 AFFETMEK ADINA GÜZEL BİR KISSA


Bir lise öğretmeni derste öğrencilerine şöyle der:

"Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!" Ertesi sabah hepsinin sıralarının üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır.

Ögretmen :"Şimdi, bugüne kadar affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun!" Bazı öğrenciler torbalarına 3'er-5'er tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur.

Öğretmen :"Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okulda hep yanınızda olacaklar."Aradan bir hafta geçer. Hocaları sınıfa girer girmez, öğrenciler şikayete başlarlar:"Hocam, bu ağir torbayı her yere taşımak çok zor. Hocam, patatesler kokmaya başladı.

İnsanlar tuhaf bakıyorlar, hem sıkıldık hem yorulduk....

"Öğretmen :"Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdakine bir iyilik olarak düşünüyoruz.."Aslında affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.

Yorumlar

RoNaLDiNHo dedi ki…
Affetmek tamam büyüklüktür hepimiz biliyoruz.. Bazı insanlar war benim hayatımın adete akışını değiştirdi asla affetmem sonucu ne olursa olsun. Gözümde teröristen farkı yok o kişinin. O kişi affedilir mi? Diğer kişiler karşı zaten öle bir yapım yoktur dayanamam hemen affederim. :]
VİRGO dedi ki…
akışı değiştirene değil değiştirtene bakacağız bu bir kader ...
GeCe dedi ki…
düşüncelerimin en güzel özeti bu hikaye hiç unutmayacağım
NeS dedi ki…
ne kadar da doğru süper bir hikaye.
Paşa dedi ki…
ablacım bu hikayeleri iyiki yazıyorsun her birinden ayrı bir nasihat kapıyoruz buna emin ol...

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KALICI KILO VERME (63 gunde 18 kg)

MİSTİK RUHLARA SICAK ÇİKOLATA

cuma sohbetleri 36 AHDE VEFA