ÇİVİ

Babası oğluna bir torba çivi verir ve ona kontrolunu, sabrını her kaybettiğinde ceviz sandığının üzerine bir çivi çakmasını söyler.
Birinci gün çocuk tam 37 çivi çakar.Haftalar ilerledikçe çocuk kendini kontrol etmeyi öğrenir ve daha az çivi çakmaya başlar.,
Nitekim haftalar ilerledikçe, kendini kontrol etmesinin sandığa çivi çakmasından daha kolay oldugunun farkına varır.
Her çivi çakılmadığı günün sonunda durumu babasına bildirir.Bu defa baba oğluna, kendini kontrol ettiği her günün sonunda sandıktan bir çivi sökmesini ister.Haftalar geçer, çocuk, hem sabır hem de kendini kontrol etmenin idrakiyle, tüm çivileri sökmüş olur ve babasını çağırır.
Babası çocuğun elinden tutar ve sandığın yanına götürüp ona şöyle der:
-Bak oğlum, çok çalıştın ve artık kendini kontrol ederek sandığın üzerinde delik açmamayı öğrendin!?Ancak, sandığın üzerindeki deliklere bir bak!. Hiç bir zaman o delikler kapanmayacak ve eskisi gibi olmayacaklar.Her sabırsızlığın, duygusal tepkimen karşındaki kişinin yufka yüreğinde böyle onulmaz yaralar oluşturur. Ne kadar özür dilersen dile, o yara daima orada duracaktır. Sözlü bir saldırı da en az fiziksel bir saldırı kadar yara verir!.Oysa arkadaşlarımız bizim için mutluluktur, bizi güldürürler, başarı için cesaretlendirirler, bize dikkatli bir kulak sunarlar ve kalplerini bize açmaya her zaman hazırdırlar.

Yorumlar

Cida Crochêt dedi ki…
olá ...
vim brindar com você o novo ano
sou feliz por ser sua amiga
fique bem
http://tiacidacroche.blogspot.com
i love you
NeS dedi ki…
süper paylaşım için tşkler...
GeCe dedi ki…
gerçekten öyle ama hemen müdahale edilirse bence kalp yaraları da iyileşir insanlara unutma yeteneği de verilmiş aynı zamanda
VİRGO dedi ki…
bence çok az bir ihtimal aslında geçmez ama geçti gibi görünür.eğer çivi derine kadar çakıldıysa...
RoNaLDiNHo dedi ki…
Çok güzel bi sistem ama bendee işe yaramıyor. Çok sabırlıyımdır. Çokta sinirli.. Beni zorlayan olunca çivilerin hepsini sandıktan çok o kişiye çakarım. Geri sökmem ise çok uzun zaman alır. Çok dengesiz bir kontrol sistemim war.

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KALICI KILO VERME (63 gunde 18 kg)

MİSTİK RUHLARA SICAK ÇİKOLATA

cuma sohbetleri 36 AHDE VEFA