CUMA SOHBETLERİ 10 (HAYIR-ŞER)



Hayır

Bir zamanlar Afrikadaki bir ülkede hüküm süre bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı.


Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü. Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister baskasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: Bunda da bir hayır var!


Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu.


Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın baş parmağı koptu.


Durumu gören arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: "Bunda da bir hayır var!" Kral acı ve öfkeyle bağırdı:


"Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?" Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı. Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu.


Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini,ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar.


Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardi ki, kralın başparmağının olmadığını farkettiler. Bu kabile, batıl inançları nedenıyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insan yedikler takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı.


Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdıler. Diğer adamları ise pişirip yediler.


Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu.


Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı. "Haklıymıssın!" dedi. Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış.


İste bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.Yaptığım çok haksız ve kötü birseydi. "Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. Bunda da bir hayır var. Ne diyorsun Allah aşkına? diye hayretle bağırdı kral.


"En yakın arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir."


"Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi?."

Yorumlar

GeCe dedi ki…
evt hayrın nerdne geleceği hiç belli olmuyormuş
gül dedi ki…
hikaye çok anlamlı gerçektende hayrın ve şerrin nerden gelecegini bilemiyoruz sevgiler..
çise ve annesi... dedi ki…
evet çok güzel bir yazı,hayırda şerde allahdan ama nezaman ne şekilde geleceği belli değil ama yeterki sen kalbini temiz her an....
Paşa dedi ki…
evet hikaye çok güzel biliyordum ama hatırlatıığın için teşekkür ederim hayır şerrin nerde olacağını kimse bilemez teşekkürler
NeS dedi ki…
bir çırpıda okudum yine.teşekkürler...
lavantin dedi ki…
Teşekkürler,yazılarını ilgiyle izliyorum.Bu yazı bana iyi geldi benim hayat düsturum bu ,her şerrin altında bir hayır ,her hayırın altında bir şer olabilir.İnanmak önemli olan Hayırlı Cumalar
NEŞELİ MUTFAK dedi ki…
çok sevdiğim bir hikayedir.yeri geldikçe anlatırım hayrın ne anlama geliğini anlamaları için.bende ilk duyduğumda çok etkilenmiştim.
herşeyde bir hayır vardır .
sevgiler
Adsız dedi ki…
Çok doğru her kötü durumla karşılaşma da hayır olduğunu bilmek
gerçekten bir erdemdir.
Paylaşımın için çok teşekkürler.
Sevgilerimi yolluyorum
Sevde dedi ki…
Şerlerde hayır, hayırlarda şer vardır buyuroyor peygamber efendimiz sav...
Bunu bizimle paylaştığın için teşekkür ederim...
Sağlıcakla
Her şerde bir hayır vardır! diye boşuna dememişler. Çok severim ben bu sözü. Hayat böyle gerçekten! İyi haftasonları!
yasemin dedi ki…
Gerçekten çok güzel,hayata yüzeysel bakmamak lazım dimi,biraz polyannacılık ,biraz takdiri ilahiye inanmak hepimize lazım,ellerine sağlık ,sevgiler
leyya dedi ki…
yorumlaştıgımız ge-ce'nin blogger bir ablası oldugu öğrenince uğramak istedim ve çok hoş karşılandım..yazıyı zevkle okudum sevgili virgo.bundan sonra da yazılarını ilgiyle izleyeceğim inşllh..kolaylıklar diliyorum.
VİRGO dedi ki…
yorumlarınız teşekkür ederim sayın arkadaşlarım .......
Cida Crochêt dedi ki…
OLÁ AMIGA ...
VIM TE VER E COMO SEMPRE AQUI
ENCONTRO MUITA PAZ
OBRIGADO POR ESSA ALEGRIA
HTTP://TIACIDACROCHE.BLOGSPOT.COM
TE AMO HOJE E SEMPRE
Adsız dedi ki…
sevgili virgo yazılarınızı takip ediyorum ve çok begeniyorum yanlız bizler için biraz daha yazarsan sevinirim sadece cuma sohbetlerinle kalma daha fazla yazmanı ve bizleri aydınlatmanı bekliyorum senin engin bilgi ve tecrübelerinden daha fazla yararlanmak istiyorum saygılarımla

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KALICI KILO VERME (63 gunde 18 kg)

MİSTİK RUHLARA SICAK ÇİKOLATA

cuma sohbetleri 36 AHDE VEFA