Kilo Vermek İçin Ne Yapılmalı

 


 

Kilo kaybı, sağlıklarını, görünümlerini veya zindeliklerini iyileştirmek isteyen birçok kişi için ortak bir hedeftir. Bununla birlikte, kilo vermek zor olabilir ve diyet, egzersiz ve yaşam tarzı değişikliklerinin bir kombinasyonunu gerektirir. İşte kilo verme konusunda yapılması gerekenler hakkında bazı ipuçları:

 

- Gerçekçi ve spesifik hedefler belirleyin. Belirsiz veya gerçekçi olmayan bir miktarda kilo vermeyi hedeflemek yerine, vücut yağının belirli bir yüzdesini kaybetmek, daha küçük bir giysi giymek veya tansiyonunuzu yükseltmek gibi ölçülebilir ve ulaşılabilir sonuçlara odaklanın.

- İlerlemeni takip et. Kilonuzu, vücut yağ yüzdenizi, bel çevrenizi ve diğer sağlık göstergelerinizi izlemek için bir tartı, bir mezura, bir vücut yağ analiz cihazı veya bir uygulama kullanın. Bu, motive kalmanıza ve gerekirse planınızı ayarlamanıza yardımcı olabilir.

- Dengeli ve besleyici bir diyet yiyin. Kalori alımınızı, özellikle ilave şekerler, doymuş yağlar ve rafine karbonhidratlardan azaltın. Meyve, sebze, kepekli tahıllar, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar tüketiminizi artırın. Bol su için ve alkol alımınızı sınırlayın.

- Düzenli egzersiz yapın ve rutininizi değiştirin. Haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta aerobik aktivite veya 75 dakika yüksek yoğunluklu aerobik aktivitenin yanı sıra haftada en az iki kez tüm büyük kas grupları için kuvvet antrenmanı egzersizlerini hedefleyin. Vücudunuzu zorlamak ve can sıkıntısını önlemek için yürüyüş, koşu, bisiklete binme, yüzme, dans veya yoga gibi farklı egzersiz türlerini deneyin.

- Sürdürülebilir ve eğlenceli yaşam tarzı değişiklikleri yapın. Asansör yerine merdivenleri kullanmak, dışarıda yemek yerine kendi yemeğinizi hazırlamak veya bir fitness sınıfına veya spor takımına katılmak gibi fiziksel aktiviteyi ve sağlıklı beslenmeyi günlük rutininize dahil etmenin yollarını bulun. Masaj, film gecesi veya yeni bir kıyafet gibi yemek dışı ikramlarla kendinizi ödüllendirin. Yardıma veya cesaretlendirmeye ihtiyacınız varsa, ailenizden, arkadaşlarınızdan veya profesyonellerden destek isteyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KALICI KILO VERME (63 gunde 18 kg)

MİSTİK RUHLARA SICAK ÇİKOLATA

CUMA SOHBETLERİ 34 KAVAK AĞACI İLE KABAK