Sınırlı İnançlar Nasıl Değişir

Sınırlı inançlar, potansiyelimizi ve mutluluğumuzu sınırlayan kendimiz, başkaları ve dünya hakkında sahip olduğumuz varsayımlar ve inançlardır. Genellikle çocuklukta veya travmatik deneyimlerle oluşurlar ve bilinçaltı zihnimizde derinden kökleşebilirler. Sınırlı inançlar, onların farkına vardığımızda, onlara meydan okuduğumuzda ve onları daha güçlendirici ve olumlu inançlarla değiştirdiğimizde değişebilir. İşte sınırlı inançlarınızı değiştirmek için bazı adımlar:

1. Sınırlı inançlarınızı tanımlayın. Bunu, bir meydan okuma veya bir hedefle karşılaştığınızda ortaya çıkan olumsuz düşünce ve duyguları fark ederek yapabilirsiniz. Örneğin, yeni bir kariyere başlamak istiyorsanız ancak endişeli ve şüpheli hissediyorsanız, "Yeterince iyi değilim" veya "Gerekenlere sahip değilim" gibi sınırlı bir inancınız olabilir.
2. Sınırlı inançlarınızı sorgulayın. Bunu, sınırlı inançlarınızın doğru, rasyonel ve yardımcı olup olmadığını kendinize sorarak yapabilirsiniz. Örneğin kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: "Yeterince iyi olmadığım doğru mu?" veya "Hangi kanıt
3. Sınırlı inançlarınızı güçlendirici inançlarla değiştirin. Bunu, sınırlı inançlarınıza karşı koyan ve güçlü yönlerinizi ve yeteneklerinizi güçlendiren olumlu olumlamalar oluşturarak yapabilirsiniz. Örneğin, kendinize "Yeterince iyiyim" veya "Gerekenlere sahibim" veya "Öğrenebilir ve büyüyebilirim" diyebilirsiniz. Benzer zorlukların üstesinden gelmiş veya benzer hedeflere ulaşmış kişilerin örneklerini de bunu yapabileceğinizin kanıtı olarak kullanabilirsiniz.
4. Güçlendirici inançlarınızı yeni realiteniz olana kadar tekrarlayın. Bunu, özellikle sınırlı inançlarınızı tetikleyen bir durumla karşı karşıya kaldığınızda, onaylamalarınızı her gün yüksek sesle veya zihninizde söyleyerek yapabilirsiniz. Ayrıca bunları yazabilir, görselleştirebilir veya ses kaydı olarak dinleyebilirsiniz. Güçlendirici inançlarınızı ne kadar çok tekrarlarsanız, bilinçaltınıza o kadar çok batar ve davranışlarınızı ve sonuçlarınızı etkiler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KALICI KILO VERME (63 gunde 18 kg)

MİSTİK RUHLARA SICAK ÇİKOLATA

CUMA SOHBETLERİ 34 KAVAK AĞACI İLE KABAK